Mivel az én Férjem uram nem egy édesszájú típus,így elég nehéz az ő szájízének bármi desszertet is csinálni.De a meggyes sütik kivételek ez alól,abból bármikor bármennyit,a csokisokkal van még így,de ez esetben most a meggyes pitét fogom megosztani.
Hozzávalók:
pitetészta:
450 g liszt
120 g cukor
egy csipet só
1 vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
250 g vaj
2 tojás
1 ek. tejföl
töltelék:
2 meggy befőtt
5 ek. cukor
1 főzhető vaníliás pudingpor
fahéj ízlés szerint
6-8 ek. gríz
A töltelék elkészítésével kezdem,hogy hűlni tudjon,míg a tésztát összedolgozom.Szóval a befőttet leszűröm,a levét felteszem forrni,a meggyet félre teszem.A cukrot a fahéjat hozzáadom a meggyléhez,egy merőkanálnyit kiszedve,elkeverem a pudingot,majd ha felforr a meggylé,hozzá öntöm a pudingot,ha picit kezd sűrűsödni,akkor hozzáadom a meggyet is,és félre teszem hűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozom,mikor a tészta összeállt,akkor jó,nagyon puha,illatos pite tészta az eredmény ;)
Egy tepsit kivajazok-lisztezek,és kézzel szétnyomkodom a tepsiben a pitetészta 2/3-át.A töltelékhez hozzákeverem a grízt,és ráöntöm a tepsiben lévő tésztára.Majd a maradék tésztát kinyújtom,vékony csíkokat vágva díszítem a tetejét. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütöm.Hagyom hűlni,majd szépen szeletelhető,nem folyik a töltelék,finom krémes,a tészta pedig omlós és másnap talán még finomabb ;)
Hmmmm! :) mi is így vagyunk,meggyes és csokis sütik a bestek :)
VálaszTörlésjó tudni ;)
VálaszTörlés