2014. október 16., csütörtök

Meggyes pite

Mivel az én Férjem  uram nem egy édesszájú típus,így elég  nehéz az ő szájízének  bármi  desszertet is csinálni.De a  meggyes sütik  kivételek ez alól,abból bármikor  bármennyit,a  csokisokkal  van még így,de ez  esetben most a  meggyes pitét  fogom megosztani.

Hozzávalók:

pitetészta:

450 g liszt
120 g cukor
egy csipet só
1 vaníliás  cukor
fél cs. sütőpor
250 g vaj
2 tojás
1  ek. tejföl

töltelék:

2  meggy befőtt
5 ek. cukor
1 főzhető  vaníliás pudingpor
fahéj  ízlés  szerint

6-8 ek.  gríz

A töltelék elkészítésével  kezdem,hogy  hűlni  tudjon,míg a  tésztát  összedolgozom.Szóval  a  befőttet  leszűröm,a  levét  felteszem  forrni,a  meggyet félre teszem.A cukrot  a  fahéjat  hozzáadom a meggyléhez,egy merőkanálnyit  kiszedve,elkeverem a  pudingot,majd  ha felforr  a meggylé,hozzá öntöm a  pudingot,ha picit kezd sűrűsödni,akkor hozzáadom a meggyet is,és  félre teszem hűlni.
A tészta  hozzávalóit összedolgozom,mikor a  tészta összeállt,akkor  jó,nagyon  puha,illatos  pite tészta az eredmény ;)
Egy tepsit kivajazok-lisztezek,és  kézzel szétnyomkodom  a tepsiben  a  pitetészta 2/3-át.A  töltelékhez hozzákeverem a grízt,és ráöntöm a  tepsiben lévő  tésztára.Majd a  maradék tésztát  kinyújtom,vékony csíkokat vágva díszítem a tetejét. 170 fokon előmelegített sütőben  kb. 50-60 percig  sütöm.Hagyom hűlni,majd szépen szeletelhető,nem folyik a töltelék,finom krémes,a tészta pedig omlós és másnap talán még finomabb ;)





2 megjegyzés: