2013. február 21., csütörtök

Ha Belgiumban jársz,ne hagy ki! 1.rész

Brüsszel
A fővárosban a Világörökség rész a Grand Palace

Kávézó,csodás épületek a városháza, nyár végén terítik le a virágszőnyeget,ami szemkápráztató látvány :)
és a híres pisilő fiú és a gardróbja is megleshető.

Az Atomium emlékmű,a világkiállításra készült 1958-ban,a nagyon népszerű látványossága Brüsszelnek.
Mellette található a Mini Európa ,Európa fővárosainak híres épületei találhatók ,láthatók,tekinthetők meg mini változatban.

Márciustól-októberig van nyitvan,belépő:14€
Antwerpen
Biztos sok szép látnivaló van,de amit nagyon tudok ajánlani az az állatkert.A város közepén ,egy vad világ,sok sok fajta állattal,növénnyel,gyönyörű kifutókkal,gondozott parkokkal,egyszerűen imádom.
Az esőerdő csúszómászóitól kezdve a szavanna állatain át,a sarki hideg imádó pingvineken keresztül az óceánok színes csuda halain,és a rettegett cápákig,nagyon nagyon sok faj megtekinthető.


 Belépő: felnőtt:22,50€ ; gyerek:17,50€

Az állatkert mögött parkoltunk,és gyalogosan közelítettük meg átsétálva a pályaudvaron,ami szintén lehengerlő volt,szerintem.



Nem tudom lefelé hány szinten vannak a vágányok,de több talán 3-4 szinten is,hatalmas volt,és gyönyörű.Biztos még sok sok szépség és látnivaló van ebben a nagyvárosban,de nem volt még alkalmunk mást sajnos megnézni,de mindenképp vissza vágyunk,mert megszeretnénk nézni az egészet,nem csak az állatkertet,de aki itt jár,az ne hagyja ki!

Gent
 Ami először eszembe jut ha a város nevét hallom,a templomok,a bazilikák,a katedrálisok...


Ezen kívül ,eszembe jut még a sok sok sétálóutca,a sikátoros szűk macskaköves utcák,amik egyébként nagyon romantikusak,a sok kávézó,étterem,üzletek,borozók,kastélyok :)






És persze sok sok múzeum van,de szerintem sokkal lenyűgözőbb a város épületei,a tűzfalak,a régi és új épületek kontrasztja,de összhangja is,szóval többet ad számomra mint egy múzeum,és pénzbe sem kerül,a templomok ingyenesen,a tornyok látogatása fizetős csak.

És a sokak számára tabu dolog is megleshető,sőt,"megvehető" ,a szerelem mint olyan prostitúció formájában.Bizony Gentben is van piros lámpás negyed!
A tarifájukról fogalmam sincs,csak a kíváncsiság hajtott,mert hát azért ilyet nem minden nap lát(hat) az ember :)

Brugge
Előbb tudtam meg azt,hogy delfinek vannak a városban,mint,hogy milyen gyönyörű is maga a város.Elsősorban a delfinek teszik számomra különlegessé,imádom őket,szerintem nem vagyok ezzel egyedül,már nem egyszer voltunk,megunhatatlan!
Egy park,ami víziállatpark is,és vidámpark is egyben.No nem kell nagy dolgokra gondolni,a delfineken kívül vannak fókák,és madarak,delfin,fóka,és madár show is van napi többször is,annyiszor nézed meg az előadásukat,amennyiszer akarod,és annyiszor ülsz fel a játékokra,ahányszor akarsz.Játékok terén van hullámvasút,vízi csúszda,óriáskerék,lánchinta,kisvasút,ami körbe visz a parkon,hajókázás a parknak a taván,és még nem is tudom mi...szóval szuper hely,egész napos program.


És maga a város,szavakkal nem lehet leírni szerintem!Nézzétek csak:


A csatorna szegte épületek,még a középkorból megmaradt,így ezt is a Világörökség részévé nyilvánították, mesébe illő,nem?
Múzeumok itt is vannak bőven,de ami kicsit különlegesebb és érdekesebb lehet,az a sült krumpli múzeum,csokoládé múzeum,és a gyémánt múzeum.

Folyt.köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése