2013. június 14., péntek

A kincset érő lángos


Hozzávalók:
  • liszt
  • víz
  • élesztő
  • tej
  • cukor
Egy nagyobb tálra és egy fakanálra lesz szükséged ezeken kívül.
Nem szoktam méregetni,hogy miből mennyit,ez az a tészta amit érzésre csinálok!Valamennyi lisztet beleteszek a tálba,ha  kevesebb mennyiséget szeretnék,nyilván kevesebbet,ha többet akkor  többet,logikus.Annyi vizte adok  hozzá  amennyit felvesz,se többet ,se kevesebbet,só,ízlés szerint,kis tejben feloldom az élesztőt,és  a  cukrot,majd hozzáöntöm a tésztához,ha nagyon nem akarja bevenni,akkor kell még liszt.Viszonylag tapadós ragadós ,puha tésztát kell,hogy kapj végeredményként.Majd jöhet a  pihi.Ha már feljött duplájára,nekem  kiszokott dagadni a tálból,szóval akkor  jó.Lisztezett felületre kiborítod,kicsit elnyújtod,1-1,5  cm vastagra,felvágod  akkora nagyságúra  ami  neked  tetszik,és bő  forró olajban kisütöd.

Én 2-3 gerezd fokhagymát teszek 500g tejfölbe,és egy  kis tejszínnem hígítom,és ízlés szerint sózom is, össze botmixerelem,ezt kenjük rá,és sajttal szórjuk szokás szerint!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése