Hozzávalók:
- liszt
- víz
- élesztő
- tej
- cukor
- só
Egy nagyobb tálra és egy fakanálra lesz szükséged ezeken kívül.
Nem szoktam méregetni,hogy miből mennyit,ez az a tészta amit érzésre csinálok!Valamennyi lisztet beleteszek a tálba,ha kevesebb mennyiséget szeretnék,nyilván kevesebbet,ha többet akkor többet,logikus.Annyi vizte adok hozzá amennyit felvesz,se többet ,se kevesebbet,só,ízlés szerint,kis tejben feloldom az élesztőt,és a cukrot,majd hozzáöntöm a tésztához,ha nagyon nem akarja bevenni,akkor kell még liszt.Viszonylag tapadós ragadós ,puha tésztát kell,hogy kapj végeredményként.Majd jöhet a pihi.Ha már feljött duplájára,nekem kiszokott dagadni a tálból,szóval akkor jó.Lisztezett felületre kiborítod,kicsit elnyújtod,1-1,5 cm vastagra,felvágod akkora nagyságúra ami neked tetszik,és bő forró olajban kisütöd.
Én 2-3 gerezd fokhagymát teszek 500g tejfölbe,és egy kis tejszínnem hígítom,és ízlés szerint sózom is, össze botmixerelem,ezt kenjük rá,és sajttal szórjuk szokás szerint!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése