- 24 fej bodza virág
- 4 db bio citrom
- 8 liter víz
- 1 kg cukor
- 2 kis kanálnyi tartósítószer
Leszedtem a célnak megfelelő,kinyílt bodza virágokat,megmostam alaposan őket,hogy minden albérlője elköltözzön , ezután egy nagy fazék aljára helyeztem őket,és a citromokat rákarikáztam a tetejére.A víz felét egy fazékba töltöttem,és a cukor felét is,mikor feloldódott benne a cukor teljesen,ráöntöttem a nagyobb fazékban lévő virágokra és citromra,és megcsináltam ugyanezt a műveletet még egyszer,mert hát nincs akkora lábasom,hogy egyben feltudjam melegíteni az egész folyadékot,és persze a tartósítószert is belekevertem a cukros vízbe.Néha megkeverve 24 órát hagytam pihenni.Leszűrtem,és palackoztam.
Magában is,és egy limonádéba is nagyon finom lett,szerintem nem sokáig marad ;)
Én is nagyon szeretem :)
VálaszTörlésDe fura, h nálatok még csak most nyílik a bodza.
hát itt más az éghajlat,lényegesen hűvösebb van,és hát nagyon sokat esik az eső is...itt minden később van egy picit :)
VálaszTörlésAmi a legrosszabb,hogy cseresznyét évek óta nem ettünk,mert kilója 9€,mikor haza megyünk addigra meg már nincs szezonja :( 9€-t meg nem fogok olyanért kiadni,ami nem is biztos ,hogy olyan finom,mint ami otthon a kertben van!
Bogi idén karamellizáltam a cukrot, úgy kevertem hozzá így olyan íze lett, mint a bodzás jeges teának. Esetleg jövőre próbáld ki egy kis adaggal! :)
VálaszTörlésIgen,a tegnap előtti adagot már én is úgy próbáltam,azt ma kell leszűrnöm,meglátjuk ;)
VálaszTörlés