Ma reggel kutakodtam a fagyóban,hogy mit is kellene enni,amiben sok a fehérje is,de finom is és rábukkantam egy darabka tonhalra.
Több sem kellett,gyors sózás borsozás,egy darabka vaj a serpenyőbe és már pirultak is a halszeletek.
Aztán ebben a vajas párlatból kivettem a halacskákat,tettem bele hagymát,egy felet,egy evőkanál paradicsom sűrítményt,sót,borsot,rozmaringot,petrezselymet és kb. 1 dl fehér bort.Fedő alatt kb.7-8 percig dinsztelgettem,aztán vissza raktam a mártás tetejére a halakat,megint lefedtem és hagytam 5 percig párolódni,majd megfordítottam,megint 5 perc a másik oldalának is.Közben pucoltam 4 kisebb szem krumplit,feltettem főni,mikor kész lett egy kocka vajat rádobtam,míg az szétolvadt meglestem a halat,mivel késznek véltem,így tálaltam :)
Jó étvágyat az ebédhez Mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése