Nem egy időigényes dolog elkészíteni,ha konzerves vörös babot használunk.Persze lehet száraz babból is,de akkor azt előtte be kell áztatni,megfőzni és csak aztán kezdhető el ennek az ételnek az elkészítése.
Hozzávalók:
2 konzerv vörös bab (de lehet egy vörös és egy fehér is,nekem most csak vörös volt itthon)
2 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsom sűrítmény
annyi víz,hogy ellepje
só,bors ízlés szerint
A hozzávalókat egy jénai üvegtálba raktam,a paradicsom sűrítményt elkevertem közte,be a sütőbe,kb. 180-200 fokon addig sütöttem,néha-néha megkevergetve,hogy a víz elpárologjon,és csak paradicsomos ,szószos jellege legyen.Bőrös csülköt vagy combot,de más husit is lehet hozzá,mellé tálalni,nálunk most a bőrös sertés comb lett a nyerő,hát íme, fotókon,a gyors,egyszerű,de nagyszerű,akár vasárnap ebédnek is megfelelő paradicsomos sült bab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése