2014. február 19., szerda

Paradicsomos sült bab

Nem egy időigényes  dolog elkészíteni,ha konzerves vörös babot használunk.Persze lehet száraz babból  is,de akkor  azt előtte be kell áztatni,megfőzni és csak aztán kezdhető el ennek az ételnek  az elkészítése.

Hozzávalók:

2 konzerv vörös bab (de  lehet egy vörös és egy fehér  is,nekem most csak vörös volt itthon)
2 nagyobb  fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsom sűrítmény
annyi víz,hogy ellepje
só,bors ízlés szerint

A  hozzávalókat egy  jénai üvegtálba raktam,a  paradicsom  sűrítményt elkevertem  közte,be a  sütőbe,kb. 180-200 fokon addig sütöttem,néha-néha megkevergetve,hogy a  víz elpárologjon,és csak paradicsomos ,szószos  jellege  legyen.Bőrös csülköt vagy combot,de  más husit is lehet hozzá,mellé tálalni,nálunk most a bőrös sertés  comb lett a  nyerő,hát íme,  fotókon,a  gyors,egyszerű,de  nagyszerű,akár vasárnap ebédnek is megfelelő  paradicsomos sült  bab.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése