2011. október 23., vasárnap

Az élet apró örömei

Itt Belgiumban jelentősen jobb az életszínvonal , mint otthon Magyarországon.De gondolom ezzel nem árultam el nagy titkot.Szeretünk is itt élni,mert tényleg fényévekkel másabb minden.De bizony vannak olyan dolgok ,illatok,ízek stb. amik nagyon-de nagyon tudnak hiányozni.Ilyenek a jó magyaros ételek is.Mivel mi félévente járunk haza így nagyon ritkán eszünk fincsi dolgokat amiket Ti megszokottnak vagy már uncsinak tartotok.Ezért mikor megy haza a férjem kollégái közül valaki,mindig fizetünk egy plusz bőröndöt,adunk pénzt és egy listát,és televásároltatjuk hungarikumokkal.Nem volt ez másként most sem.Ma reggel , végre,3 hónap után ,megint érezhettük azokat az ízeket amik annyira hiányoznak Nekünk:)
Megérkezett a bőrönd,teli:kolbásszal,szalámikkal,májasokkal,szalonnákkal,mikro popcornnal,túrórudival,maxi kinggel,mákkal,grízzel,pacallal,tejföllel,sajtospárizsival..............................
Sajnos csak 32 kg-ig lehetett pakolni a bőröndöt,de most decemberig valahogy majd beosszuk:P
Mert akkor majd jönnek ki vendégségbe néhányan,szóval majd akkor is jön egy kis Magyarország,egy kis Szeged:):):)

Egy vasárnapi reggeli,nem épp a legszebb módon,de a legjobban eső érzéssel.....




4 megjegyzés:

  1. Annyira át tudom érezni, amit írsz... nekem a tesóm él spanyolországban és folyton ezt hallgatom tőle, hogy csak egy kis túró, egy kis rudit, diót vagy ....... :)
    Hát igen, az itthoni ízek mégiscsak itthoni ízek :D

    VálaszTörlés
  2. Még a hideg is kirázott, ahogy megláttam a sok finomságot. Abszolút átérzem a dolgot, hisz mi is így élünk itt kint Olaszban.
    Nagyon hiányoznak az otthoni ízek, a túró rudi, a dianás cukor és még ezer dolog, ami otthon természetes. 1hónapja voltunk Mo-on, de még mindig van a szekrényben sportszelet:). Ilyenkor sajnos az a baj, hogy annyi elállósat nem lehet kihozni.

    VálaszTörlés
  3. A Mi esetünkben az a jó,hogy most már úgy fogjuk csinálni,hogy mindig 2 bőrönddel vásároltatjuk meg a hazautazóval a repjegyet,kifizetjük,listát adunk és így 2 havonta ez megismétli önmagát,mert 2 havonta szoktak haza menni a munkások.

    VálaszTörlés