2011. november 16., szerda

Közeleg....

Első olyan karácsonyunk lesz,amit nem "otthon" töltünk a nagyszüleimnél,de még csak közel sem Magyarországhoz.
Itt maradunk Belgiumban,mostantól itt van az otthon,a fészek és ezáltal a karácsonyokat és minden ünnepet itt töltünk.
És bizony lassan ez az év is eltelik...novembert írunk...hihetetlen gyorsan eltelt ez az év...talán eddigi életecském egyik leggyorsabban telő éve volt.Talán mert annyi minden történt,annyi minden jó,és örömteli.Mikor jól érzi magát az ember,akkor sokkal gyorsabban telik az idő.Legalábbis így érezzük.
Nem is bizonyítja jobban azt ,hogy közeleg a karácsony,mint ,hogy jövőhét utáni héten már advent első vasárnapja lesz.Minden évben én csinálom a koszorúnkat,most sem volt ez másképp.
Megvettem ma a hozzávalókat,és alig vártam,hogy hazaérjek és nekiálljak a barkácsolásnak,hisz már a lagzi óta nem kreatívkodtam,és már jöttek az elvonási tünetek:) :) :) :)
Az idei adventi koszorúnk,és egyben asztal díszünk is:









A napokba megyünk majd étkezőasztalt és székeket venni,jó nagyot,hogy kényelmesen elférjünk majd ,mert mi ugyan nem megyünk haza,de hozzánk viszont jönnek.Öcsém két gyerekkori barátja jön majd ki karácsony után ,szilveszterre 1 hétre,és hát nagyon jól fog jönni a nagy asztal nem csak akkor hanem hát más alkalmakkor is.
Ezt az asztal,és széket néztük ki:

A karácsonyhoz vissza kanyarodva,a piros a fehér és a zöld színek fognak dominálni a férjem kérésére,mert hát csak magyarok vagyunk és az első itt töltött karácsonyunk legyen már ilyen..hát jó,legyen....nekem amúgy tetszik...
A kandallókat is feldíszítjük majd,akasztunk rá majd zoknikat ,meg mikulás virág is lesz majd rajta,még nincs konkrét elképzelésem,de majd kialakul....
Szóval már nagyon várjuk,készülünk,izgulunk,már a savanyú káposzta is megérkezett a magyar piacról,jó kis töltött káposzta lesz belőle majd:)

1 megjegyzés:

  1. Bogi, az asztal meg a székek állati jól néznek ki.. bár vigyázz, a nagy asztal látványától az embernek mindig ingerenciája lesz, hogy tele rakja azt egyrészt finomabbnál finomabb étkekkel, másrészt kellemes vacsoravendégekkel :)
    De így is van ez jól. A karácsony amúgy szerintem sem helyzet kötött... ott van az ember szívében.. :)

    VálaszTörlés