2013. május 23., csütörtök
Sajttorta karamellel
Hozzávalók:
tésztájához: 165 g vaj , 250 g kekszmorzsa , 5 evőkanál cukor
töltelék: 250 g túró , 400 g mascarpone , 150 g cukor , 1 vaníliás cukor , 2 evőkanál liszt , 3 tojás , 200 ml tejföl
karamell: 150 g cukor , 150 g tejszín , 50 g vaj
A vajat felolvasztjuk,míg olvad a sütőt feltekerjük maximumra,hogy jól előmelegedjen.A kekszmorzsához hozzá adjuk az olvasztott vajat,és a cukrot.Egy leszedhető oldalú sütőformát kikenünk vajjal,és a morzsás egyveleget belenyomkodjuk az aljába és az oldalára.A karamellhez felolvasztjuk a cukrot,hozzá adjuk a tejszínt,addig kevergetjük míg teljesen fel olvad benne a cukor,ezután levesszük a tűzről,hozzá adjuk a vajat,elkeverjük,és félre tesszük.A krém hozzávalóit egy tálban kikeverjük,esetleg kis citromlevet is lehet hozzá adni,majd a már kibélelt formába öntjük,elegyengetjük,és a karamellszószt rácsepegtetjük.Betesszük a sütőbe,lejjebb vesszük a hőfokot,nekem 180 fokon 50-60 perc alatt sült át.Nem érdemes nagyobb hőfokon sütni,mert a teteje megég a belseje meg szétfolyik majd.180 fok,légkeverésesen,60 perc ;)
A maradék karamellszószból még csurgathat rá magának aki szeretne,de így is szerintem fenséges az íze :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon jól hangzik.
VálaszTörléscsak biztatni tudok mindenkit!Isteni!!! :)
VálaszTörlésNyamm! :)
VálaszTörlés