Este megyünk hozzájuk,és amúgy is régen találkoztunk (hétvégén),átjött kicsit dumálni.
Kérdeztem mit vigyünk este,Ő süt e valamit,sósat-édeset,hogy akkor én az ellentétét sütöm az övének.Mondta,hogy édeset szeretne,feldobtam az ötletet,hogy süssük meg nálunk addig is trécselünk.
Elmondása szerint Ő még nem csinált ilyet,de igazából én sem,így ismét olyanba vágtunk ami ismeretlen volt mindeddig.
Elkezdtük ahogy szoktuk,nagy bizonytalanságban,és a végeredmény olyan jó lett mint általában. :)
A recept:
Tésztához
8 tojás
400 g porcukor
250 g liszt
2 ek kakópor
1 cs sütőpor
Krém
450 ml tej
3 ek liszt
380 g vaj vagy margarin
300 g porcukor
30 ml rum
Oldalára kókuszreszelék.
Tetejére
4 ek kakaó
4 ek porcukor
4 ek víz
50 g vaj
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojássárgáját habosra keverjük a 400 g porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- Habosra keverjük a 300 g porcukrot a 380 g vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
- A végén beleöntjük a rumot is.
- A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
- Most elkészítjük a csokit a tetejére. Mindent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük.
- A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
- Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése