2 l víz
2 kg cukor
35 g levendula virág (két maréknyi)
1 citrom
A vizet és a cukrot sziruppá melegítem,hűlni hagyom,míg hűl,addig lecsipkedem a két maroknyi levendula virágot.Majd hozzáadom a sziruphoz.Ezután lefedem,és 1 napig pihentetem,időnként megkavargatva.Egy nap elteltével újra felforralom,és melegen palackozom.


gyönyörű,rózsaszínes színe lett,mindenféle színezőanyag nélkül is!és bár előtte nem igen kóstoltam levendula szörpöt,így nincs kimondottan összehasonlítási alapom,de nekem kifejezetten ízlik ;)
Nem csak szörpként fogyasztható,hanem gyakorlatilag bármibe lehet rakni,amiben szeretnénk egy kis levendula ízt érezni,palacsintát csepegtetni vele,vagy sütikbe,vagy fagyira,bármi ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése