2013. július 12., péntek

Levendula szirup

Tegnap előtt este ,mikor már nagy nehezen éjfél körül besötétedett,egy ollóval és egy szatyorral a kezünkben,néma csendben ,elmentünk a nem messze lévő levendula bokrokhoz,és kicsit megmetszettük őket.Reméljük nem látta senki,és nem veszik észre a kopasztást :)))))))
2 l víz
2 kg cukor
35 g levendula virág (két maréknyi)
1 citrom

A vizet és a cukrot sziruppá melegítem,hűlni hagyom,míg hűl,addig lecsipkedem a két maroknyi levendula virágot.Majd hozzáadom a sziruphoz.Ezután lefedem,és 1 napig pihentetem,időnként megkavargatva.Egy nap elteltével újra felforralom,és melegen palackozom.




gyönyörű,rózsaszínes színe lett,mindenféle színezőanyag  nélkül  is!és bár előtte nem  igen kóstoltam levendula szörpöt,így nincs kimondottan  összehasonlítási  alapom,de nekem  kifejezetten ízlik ;)
Nem csak szörpként fogyasztható,hanem gyakorlatilag bármibe lehet rakni,amiben szeretnénk egy kis levendula ízt érezni,palacsintát csepegtetni vele,vagy sütikbe,vagy fagyira,bármi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése