2012. február 20., hétfő

Egyik szemem sír a másik meg nevet...

Sokan hiszik azt,hogy aki külföldön dolgozik,jelen esetben Mi,az bármit megengedhet magának,és sokan azt is hiszik,rosszindulatból vagy csak irigységből vagy nem is tudom milyen gondolat vezérli őket,hogy aki külföldön él és dolgozik,az már egyből milliomos.

Csak ,hogy eloszlassam a rózsaszín ködöt,ez nem így van.A külföldön élés sokak azt hiszik,hogy nem jár semmi mással csak az ingyen éléssel és a pénzköltéssel.Hát ez sem egészen így van.Elsősorban ugyan azokért a dolgokért fizetünk mint az otthon élők.Albérlet,víz,villany,gáz (hol mi?!),telefon,internet,tv , stb....És azért ez nem kevés pénz,élhet az ember bárhol...
Talán a Mi helyzetünk 1 okból pozitívabb a nagy átlagnál.Mégpedig,hogy nincs hitelünk,nincs tartozásunk senkinek 1 cent se.És így van az,hogy amiket kifizetünk havonta dolgok,mellette persze 1 percig sem gondolkodunk,hogy mit is kellene enni,tudunk félre rakni is.Amit otthon sajnos soha nem bírtunk 5 év alatt.Nyilván azért költözik külföldre az ember mert anyagilag megéri neki,ez nem tagadás,így is van,de azt nem tudom aláírni,hogy milliomosnak titulálhatnak bennünket az otthon élő besavanyodott,rosszindulatú valakik!

Szóval,bármelyik ujjunkat harapjuk meg fáj....
Túl sok mindent szerettünk volna ebben az évben megvalósítani...
Körülbelül 2-3 hete vacillálunk,hogy költözünk.És igen,költözünk,mert fontosnak tartjuk az életünkben és azt hiszem ez így is lesz a legjobb,még ha többet is kell albérletre kiadnunk mint eddig,no de nem ettől fogunk éhen halni azt hiszem:)
Viszont a lakás tök üres lesz.Mink van?Van egy hálószoba ágyunk két éjjeli szekrénnyel,meg 1 tv-vel,szóval hiányos az is,meg van egy étkezőasztalunk 8 darab székkel.Szóval ez így nem maradhat,a lakást be kell rendezni.
Körülbelül 2-3 hete azon is agyalunk,hogy ezt a költözést nem mostanra terveztük,hanem majd csak őszre vagy majd csaj a következő tavaszra,de bizonyos okok miatt muszáj most lépnünk.Ebből adódik,hogy valamiről amit mostanra terveztünk,le kell mondjunk,mert NEM VAGYUNK MILLIOMOSOK!
Ez pedig a nyaralás!
Sajnos le kell ,hogy mondjunk róla.Nagyon fáj,mert úgy éreztük,hogy életünk eddigi legjobb nyaralása előtt álltunk,de igazából ezt most tudjuk csúsztatni,de a költözést nem.A költözés most a legfontosabb az életünkben.

Jövőre is lesz nyár,meleg,a sós víz sem szökik el,megvár bennünket....
Ígérjük megyünk,reméljük akkora már kibővülünk még 1 emberkével....

6 megjegyzés:

  1. hát igen Bogi...hallottam már én is az otthon élő "kedves" ismerősöktől, hogy "könyyű nektek!" ÓÓÓ hát persze, nekünk nagyon könnyű: nincs hétvége, a szabadnap ha éppen egybe esik a férjemével, akkor örülök, ha nem hát nem...nincs karácsony, és szilveszter, mert akkor pörög leginkább a meló. Gyűjtöttünk annyi pénzt, hogy hitel nélkül tudtunk otthon házat venni!DE! Ez nem egyik napról a másikra ment: 4 éve vagyunk itt család nélkül,barátok nélkül, és gyűjtögetünk, az irigykedőknek pedig csak annyit: hogy én nem tartom vissza őket, nyugodtan utánunk csinálhatják, és utána mondják azt, hogy nekünk könnyű....

    VálaszTörlés
  2. Teljesen igazad van...
    Bár nekem "nincs" kötött munkaidejű munkám,így a szabadidejét szinte végig együtt töltjük,erre nem panaszkodom,de hát a többivel együtt érzek...ekkor szoktam azt mondani,hogy milyen jó nekünk,jól keresünk,állítólag milliomosok is vagyunk (XD),de itt jönnek azok amiket a millióinkból sem lehet pótolni,azok a dolgok amik nem vehetők meg...az ölelések,a beszélgetések,a nevetések,az érzelmek,a honvágy...
    de hát igen... valamit,valamiért...

    VálaszTörlés
  3. Szia Bogi,

    Nagyon a szívemhez szól a bejegyzésed.Mi ugyanebben a cipőben voltunk, vagyunk.A külföldön élés "gondjait" én is ismerem bár mi már hazaköltöztünk és ez nekünk már a múlt, de pontosan ugyan ezt éreztem akkor, és érzem ma is.
    Ezen felül mi is a "Mink van?" dalban vagyunk.Nem akarom elkiabálni, (hiszen egy már elúszott), de úgy néz ki mi is költözünk az idén.Szerintem- ezt biztosan te is tudod- rengeteg örömötök lesz az új lakásban ami kárpótol és jövőre bepótoljátok a nyaralást is duplán :O))).
    Hova szeretnétek menni?

    VálaszTörlés
  4. Montenegróba,Budvára mentünk volna...bizony kárpótol majd,ami késik nem múlik?)

    VálaszTörlés
  5. Az jó mi múltévben ott voltunk és nagyon élveztük.Végig jártuk az egész tengerparti részt Herceg Novi-tól Ulcinj-ig.Érdekes ország és csodásak a hegyei és a tengerpartja is a nyugat és a balkán kellemes egyvelege.:O))

    VálaszTörlés
  6. Tudom:)
    Nekünk az a favorit...
    :)

    VálaszTörlés