2013. október 8., kedd

Egy szombat este

Szerettük volna kihasználni,hogy még jó idő  van (17-18 fok),kinti összeülős estét csináljunk.Először Vikiék udvarjában gondoltuk,de  aztán egyik este eszembe jutott,hogy a tengerparton is megvalósíthatnánk a terveinket.
Szépen kigondoltam én :)
Tenger illat,jó idő,szélcsend,forró tea,azért a szélre és a hidegre felkészülve melegen öltözni,hagyma,szalonna,a   tűz pattogó melege,stb,így tovább....
Csak remélni tudtam,hogy  az idő nekünk fog kedvezni.
Hatalmas mákunk volt,mert bizony ez így mind  egyben volt,de azért paráztunk,hogy valaki majd ránk szól a tűzért,nem tudtuk,hogy szabad e vagy sem,de be vállaltuk. Kb. a kutya nem foglalkozott velünk,és minden szuper volt.Vettem egész kenyeret,mert itt a boltokban ,majdnem mindben csak szeleteltet lehet kapni,amivel nem is volna baj,csakhogy itt a szelet vastagsága  az otthoni szeleteltnek a fele kb. , szóval nagyon vékonyra szelik,arra alkalmatlan lett  volna,hogy a szalonnából kisülő zsírt rácsepegtessük.Vittünk mindent,vágódeszkát,késeket  poharakat,szalvétát,anyuéknál  kicsit megkopasztottuk a bambusz  erdőt,így azok lettek a nyársak,felhúzgáltam rájuk a szalonnákat,hagymákat,sonkát,a   fiúk addig  begyújtották  a  tüzet,Viki feldarabolta a paradicsomot és szeletelt még hagymát.Már sötét volt mikor oda értünk,így míg meg nem gyulladt a tűz  nem  sokat láttunk.A  part melletti parkolóban parkoltunk,ahol lementünk ott  rögtön  volt egy hatalmas homokdűne,olyan 4-5  m magas,meg szerintem volt  egy jó másfél  km ,ha  az alap területét körbe jártuk volna.De nem,letelepedtünk a tengerre néző oldalán  a  dűne  aljában,és így kezdődött  minden.
Olyan  9-10 óra közt értünk  le,és jó  sokáig el voltunk,mert talán hajnal kettő lehetett mire haza értünk?!
Szóval nagyon jól éreztük magunkat,és jó volna ha volna még jó idő  idén,hogy ezt megismételhessük.A fiúknak is tetszett,pedig először nem díjazták  az ötletet,mert azért nincs  közel, kb. 1 órás  autókázásnyira van,de végül  nem bánták  ők sem,mert Nekik is tetszett,hogy végre nem  otthon,nem egyikőnknél vagy másikunknál  vagyunk  hétvégén,hanem kimozdultunk  kicsit  a csigabiga házból.
A képek nem  túl  jók,de  nem is  vártunk  sokat ,este volt,fény forrás  csak  a tűz  volt,no és  a  vaku,szóval  na,hát  telefontól  ne  is  várjunk sokat,de legalább vannak! :)
 Viki és Feri


 Gabim és  én



 Vikivel és tesómmal  Ákossal


 a mindig komoly  Ákossal,és  csatlakozott  Gabim  is


 Feri is  beugrott a  képbe :)


Ákos

Mi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése