2013. október 1., kedd

Madártej a tata szilvalekvárjával,és fagyos ribizlivel

A recept igen egyszerű,másfél liter tejet felrakok melegedni,addig szétválasztok 5 tojást,a  fehérjét habbá verem kevés sóval,a sárgáját habosra elkeverem 5 evőkanál cukorral és 1  vaníliás cukival.Ha a  tejcsi felforrt,lentebb veszem  a hőfokot,hogy ne fusson,és kanállal beleszaggatom  a fehérje habot,hagyom,hogy jól feldagadjon,majd kiszedegetem  és  egy tál aljára helyezem a habot.A cukor-vaníliás cukros t.sárgáját  pedig hozzá öntöm a tejhez.Addig kevergetem míg fel  nem  forr,majd óvatosan a fehérje habhoz öntöm.
Én melegen is és hidegen  is imádom fagyos piros bogyókkal,és jóféle házi lekvárral. :)



A férjem kedvence,gyorsan kész van,egyszerű is,és nagyszerű is :)

2 megjegyzés: