2014. március 24., hétfő

A LÁTOGATÓ

Nagy lázban ég Belgium minden polgára,és azért belegondolva tényleg nem mindennapi vendég érkezik eme kicsiny országba.Engem  annyiban érint ez az egész,hogy alig kevesebb mint 10 km fog elválasztani Tőle,és csak a  tudat sem mindennapi érzés,oly furcsa és különleges is  egyben.Nem fogom látni,de maga a tudat is,hogy szinte egy karnyújtásnyira van,oly  elképzelhetetlen.


Obama

Ha  ezt a nevet említjük a világ bármely részén,rögtön tudja mindenki,hogy ki is ez az egyetlen egy személy, kerek e világon.

Igen,Ő jön Belgiumba,és ha ez mind nem volna elég,még közelebbit mondok,ide jön Waregembe,a mi "falunkba" :)

Hogy miért jön?
Itt Waregemben,minden éveben megemlékeznek az első világháborúban  elesett  amerikai katonák síremlékénél,az idei évben  úgy gondolta Obama,hogy  Ő is részt vesz az ünnepségen.Persze elkíséri Belgium  királya,Fülöp király és  a miniszterelnök Elio Di  Rupo is.
368 amerikai katona nyugszik a waregemi temetőben.

Biztonsági  intézkedések sem mindennaposak!!!
Brüsszelből  helikopterrel repül Wevelgemig, és onnan  , teljes szakaszban lezárt autópályán  , konvojjal érkezik  majd Waregembe.Bizonyos utcák le lesznek zárva,és a  temető környékén még  kijárási tilalomról is lehet hallani.A Kortrijkban lévő kórházat is felmérték persze,hogy megfelelő volna e,ha valami baj érné az elnököt.Külön szobát és külön orvosokat készítettek fel ha esetleg baj történne.

Hát így várják Őt,a Látogatót,aki miatt pár órára mindenki kicsit közel érzi magát  a  nagy Amerikához. Reggel 8-tól-12-ig lesznek érvényben a szabályok,aztán minden visszarázódik a régi ütembe.
Obama visszautazik Brüsszelbe,egy konferenciára,majd  aztán haza.

Amúgy  nem jön egyedül Belgiumba,a First Ladie is Vele lesz,de a  waregemi  kiránduláskor, a  brüsszeli hotelban marad.

Hát ennyit tudni előre,aztán majd az utóhangját is leírom,biztos cikkeznek majd arról is  az újságok!

Update:

az újságban a teljes leírás

.5 repülőgéppel érkezik,7 helikopterrel jön Wevelgemig,2 páncélozott  autó,és még  egy pár  katonai,ami kíséri majd a  konvojt,és  300 ember aki vigyázza a biztonságát,köztük mesterlövészek is....hát na...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése