Mivel még mindig maradt a túróból amit otthonról hoztunk,így az utolsó adagot úgy gondoltam ,hogy eme süteménynek fogom szentelni,ami személy szerint a kedvenc süteményem.
Hozzávalók:
100 g porcukor
200 g vaj
300 g liszt
fél citrom reszelt héja
2 tojássárgája
Ezen összetevőket gyors összegyúrjuk,és hidegre tesszük.
A túrókrém hozzávalói:
750 g túró (nekem már csak 600 g volt itthon)
100 g mazsola (elhagyható aki nem szereti,én 60 g-t raktam bele)
1 cs. vaníliás cukor
3 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
5-6 ek. cukor
Ezt a masszát is jól összedolgozzuk.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk,akár kézzel is ellehet dolgozni benne a tésztát,de nyújtani is lehet.Betesszük az előmelegített sütőbe,süssük 170 fokon kb. 15 percig,míg szép arany színe nem lesz.
Ezután kivesszük,rákenjük a túrós masszát,felverjük a tojás fehérjéket félig,hozzáadunk 5-6 ek. cukrot és kemény habbá verjük.Ezután ízlés szerint díszítjük a tetejét a habbal,de hagyjunk közte helyet (ezért leginkább rácsosra szoktam a tetejét a habbal dekorálni),mert a hézagokat lekvárral kell befedni.Ezután visszanyomjuk a sütőbe,és még 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése