2014. április 2., szerda

Cukorgyanta

A  Tesómnak  szerintem  fogalma  sem  volt,hogy  mit vállal  be,mikor  az  ötlet  kipattant  az agyából.Nem  szereti,hogy szőrös  a  kis teste,szerette volna  ha segítek ezen  oly módon,hogy legyantázom  neki.Hát nem kellett nekem  sem könyörögni,elő jött a szadi énem és  az első  pár  tépésig  még   vicces  is volt a dolog,de mikor már  láttam,hogy nagyon fáj neki,már majdnem  vele  könnyeztem,csórinak  nagyon fájt.No  de  hősiesen  küzdött,mindent a szépségért :)
No nem  a  felsőtestét  fogom most Nektek mutogatni,hanem  a  cukorgyanta igen  egyszerű  de  nagyszerű  elkészítését fogom megosztani,hátha valaki hasznát veszi :)

Vegyünk elő két  egyforma poharat,az egyiket töltsük teli kristály cukorral,a másikba engedjünk a pohár negyedénél   is kevesebb vizet,szükségünk lesz még egy fél  citromra  és  kész.
Az összetevőket rakjuk bele az edénybe és állandó  kavargatás mellett  egészen addig főzzük,míg amolyan  sötét méz színe nem lesz.
 Ha  a  színe  már jó,akkor vegyük le  a  tűzről  öntsük át  egy kisebb serpenyőbe,és percenként a  kezünket bevizezve,állandó  kavargatás  mellett,csepegtessük  rá a  vízcseppeket.
Mikor  a cukor  már  megfelelő hőmérsékletű,nem süt,de  még meleg,akkor  kanalazzuk  a markunkba,és húzzuk  szét  egy párszor,gondolom  ez is a  hűlést  segíti?!.Egy  befőttes üvegben eláll ha marad,csak a  mikróban kell   egy ici-picit rámelegíteni ha újra szeretnénk hasznát venni később vagy máskor.
Ezt a gyantát,szőrnövekedésnek  ellentétes irányba kell felkenni,önmagában  is  lelehet tépni,de  papírral  is,papírral  talán  kíméletesebb az érzet.

Hát  az öcsém  teste most már csupasz,nagy az öröm :)
Az elkészítése  egyszerű  volt,de  a használata számomra egy kicsit macerás,de  egyébként  tökéletesen  leszedi a nem kívánt szőrszálakat!

2 megjegyzés:

  1. Hat nem vagytok semmik.
    Pont egyik nap nézegettem en is a cukorgyantat

    VálaszTörlés
  2. Amúgy szuper,otthon bármikor előállítható,és ahol kipróbáltam magamon,ott még mindig semmi,ellentétben a borotvált területtel ugye! Jó,komolyan :)

    VálaszTörlés