2014. április 5., szombat

Ahogy esik úgy puffancs

Nem csak  akkor  lehet ezt a fincsiséget  megsütni ha kiruccanunk,vagy ha a szendvicset  pl.  már unjuk,hanem  egyébként  is,szerintem  2.  fogásként is  simán beiktatható akár hétköznap,de akár hétvégén is.Hétköznap  sem bonyolult  elkészíteni,mert a  tésztájához nem  sok  minden kell,az élesztő  felfuttatása több időt  vesz igénybe mint maga a  tészta  összeállítása,tapasztalatom  szerint legalább is.

Holnap kirándulni megyünk,ellátogatunk  Belgium  egyik  legkülönlegesebb állatkertjébe,(erről  is  lesz majd egy bejegyzés,mert szerintem  megfog  érdemelni egy külön posztot,nem  régen érkeztek pandák az állatkertbe) és  miután a  délelőtti agygörcs kiállt a fejemből,úgy  döntöttem,alvás helyett,sütök valamit  holnapra.Én személy szerint a szendvicsekért  nem vagyok odáig meg vissza,egy péksütit hamarabb is veszek otthon is,mint egy szendót.
Agyaltam,hogy  mi  lehetne amit jó ízzel  falhatnánk holnap a  kiránduláskor,ekkor  pattant ki az agyamból eme csodálatos ötlet :)
Előre szólok,hogy  amilyen egyszerű a tészta,annyira bonyi a feltekerése,mert  nagyon lágy ,és könnyen szakad  és  tépődik és  minden amit el lehet képzelni,de ennek  lényegében ez a lényege,hogy nem baj ha szétesik,nem baj ha szakad,azért próbáljuk  menteni a menthetetlent  és tekerjük  fel,aztán  ahogy esik,úgy puffad :)
 kolbászos



szalonnás&csülkös
 Lássuk  akkor hát!

Hozzávalók:

400 g  liszt
1  dl olaj
1 csomag élesztő
2 csapott tk. só
egy  pici cukor
4 dl  tej

Töltelék (ízlés szerint  adagoljuk az arányokat)

1 ek. tejföl+ 1 kanál magyaros vajkrém
kukorica konzerv
kolbász
bab
hagyma
sajt

1 ek. tejföl+1 kanál magyaros vajkrém
sült füstölt csülök (maradék :P )
kukorica konzerv
hagyma
sajt


1 dl  langyos-cukros tejben  felfuttatjuk  az élesztőt,amíg  pihen,addig egy  tálba rakjuk  a  többi  hozzávalót,a  maradék tejet is  langyosan.Ha  felfutott,hozzáöntjük a tálban várakozó  dolgokhoz és a  robotgép  gyúró  lábaival  összeállítjuk  a  tésztát.Ha csomómentesre összeállt (elég  lágy lesz! ) , akkor meleg helyen,hagyjuk  kelni 1 órát,remélhetőleg a duplájára dagad majd.

Ha megkelt a tészta,kinyújtjuk  és  rákenjük a  tejföllel elkevert vajkrémet ,

és azzal töltjük gyakorlatilag amivel szeretnénk.














Majd feltekerjük, "leszeleteljük (közben hajunkat tépve) a legnagyobb ügyességünket elővéve,tepsibe helyezzük,tejföllel elkevert tojással megkenjük a tetejét,és  ízlés szerint megszórjuk magokkal.180 fokon 15-20  percig sütjük!

1 megjegyzés: