Holnap kirándulni megyünk,ellátogatunk Belgium egyik legkülönlegesebb állatkertjébe,(erről is lesz majd egy bejegyzés,mert szerintem megfog érdemelni egy külön posztot,nem régen érkeztek pandák az állatkertbe) és miután a délelőtti agygörcs kiállt a fejemből,úgy döntöttem,alvás helyett,sütök valamit holnapra.Én személy szerint a szendvicsekért nem vagyok odáig meg vissza,egy péksütit hamarabb is veszek otthon is,mint egy szendót.
Agyaltam,hogy mi lehetne amit jó ízzel falhatnánk holnap a kiránduláskor,ekkor pattant ki az agyamból eme csodálatos ötlet :)
Előre szólok,hogy amilyen egyszerű a tészta,annyira bonyi a feltekerése,mert nagyon lágy ,és könnyen szakad és tépődik és minden amit el lehet képzelni,de ennek lényegében ez a lényege,hogy nem baj ha szétesik,nem baj ha szakad,azért próbáljuk menteni a menthetetlent és tekerjük fel,aztán ahogy esik,úgy puffad :)
kolbászos
szalonnás&csülkös
Lássuk akkor hát!Hozzávalók:
400 g liszt
1 dl olaj
1 csomag élesztő
2 csapott tk. só
egy pici cukor
4 dl tej
Töltelék (ízlés szerint adagoljuk az arányokat)
1 ek. tejföl+ 1 kanál magyaros vajkrém
kukorica konzerv
kolbász
bab
hagyma
sajt
1 ek. tejföl+1 kanál magyaros vajkrém
sült füstölt csülök (maradék :P )
kukorica konzerv
hagyma
sajt
1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,amíg pihen,addig egy tálba rakjuk a többi hozzávalót,a maradék tejet is langyosan.Ha felfutott,hozzáöntjük a tálban várakozó dolgokhoz és a robotgép gyúró lábaival összeállítjuk a tésztát.Ha csomómentesre összeállt (elég lágy lesz! ) , akkor meleg helyen,hagyjuk kelni 1 órát,remélhetőleg a duplájára dagad majd.
Ha megkelt a tészta,kinyújtjuk és rákenjük a tejföllel elkevert vajkrémet ,
és azzal töltjük gyakorlatilag amivel szeretnénk.
Majd feltekerjük, "leszeleteljük (közben hajunkat tépve) a legnagyobb ügyességünket elővéve,tepsibe helyezzük,tejföllel elkevert tojással megkenjük a tetejét,és ízlés szerint megszórjuk magokkal.180 fokon 15-20 percig sütjük!
Hú de jól néz ki!
VálaszTörlésAz állatkerti beszámolót nagyon várom!