2014. április 1., kedd

Vörösboros bolognai spagetti

Sokan nem fordítanak  időt  arra,hogy igazi bolognai  szószt csináljanak,ami nagy hiba,mert nem tudják,hogy mit hagynak ki.Nem  különösebben szeretem az Olasz konyhát a  sok  paradicsom  miatt,valahogy nekem mind  snassz és egy  kaptafa,de  ez a recept ,hogy eredeti e vagy sem (?!)  ,  nem  tudom,de az biztos,hogy sokkal finomabb,mint a  zacskós cucc ,ami persze egyszerűbb,de amióta ezt először elkészítettem,eszembe nem  volt tasakos  szószt venni.

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
1  közepes répa,kb. ugyanannyi  zellergumó
250 g darált sertéshús (szalonnásabb  legyen,ne  legyen szín hús)
250 g darált  marhahús
2  dl  vörösbor
2  dl tejszín
30 g  sűrített paradicsom
3  ek. olívaolaj
2,5 dl alaplé
50 g vaj
bors

esetleg  egy  pici  oregánó

A  vöröshagymát,a  répát,zellert összeaprítjuk,legegyszerűbben,beledobáljuk az aprító  gépbe,így a könnyezést  is megússzuk.Ha nincs aprító gép,akkor  a sajtreszelőnek a  legkisebb  reszelőjén  kell  ezt megcsinálni,hogy minél pürésebb legyen  a végeredmény.
A  vajat az olajban  elolvasztjuk,és a  zöldségkeveréket hozzáadva  addig  pároljuk míg a  leve  elfő.A  husikat hozzáadva,fedő alatt addig  pároljuk,míg zsírjára nem sül.Ezután felöntjük a  borral,tovább főzzük,5 perc után belekeverjük a  paradicsomsűrítményt,hígítsuk az alaplével,sózzuk,borsozzuk  ízlés szerint,a  legvégén pedig hozzáöntjük a tejszínt,ha ez felforrt,akkor el  is zárhatjuk a tűzhelyet,és a tésztával,sajttal tálaljuk természetesen.

Tipp:
ha csak sertéshús van otthon,akkor egy  marhahúsleves kockát dobjunk a rotyogó raguhoz,és alaplé  helyett vízzel  öntsük fel....én már így is csináltam,így sem rossz  igazából :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése